Ziua Învățătorului

România sărbătorește astăzi, 5 iunie, Ziua Învățătorului, a cărei instituire a fost legiferată de Parlament, prin Legea 289/2007. Este un moment pentru a celebra învățământul românesc, piatra de temelie a viitorului nostru și a generațiilor care vor veni.
Pentru Partidul Social Democrat, educația, alături de sănătate, constituie un pivot al programului politic. În guvernarea PSD, angajaţii din învăţământ au beneficiat de o creştere de 15% de la 1 ianuarie 2017, pentru unele categorii de dascăli veniturile crescând substanţial. În ianuarie 2018, odată cu implementarea Legii Salarizării Unitare, salariile s-au majorat din nou, astfel încât, în prezent, plata încasată de dascăli s-a dublat față de anul 2016.
De asemenea, cadrele didactice afectate profund de tăierile de salarii operate de PDL (actualul PNL) în anul 2008, și-au recuperat în sfârșit banii, ca urmare a executării hotărârilor judecătorești. PDL-PNL au tăiat, PSD a înapoiat ceea ce li se cuvenea dascălilor din această țară!
O altă măsură reparatorie, făcută tot de Guvernul PSD, este cea legată de sporul acordat celor care lucrează în învăţământul special, cu copiii cu deficienţe și cerinţe educaţionale speciale. Astfel, acești angajați primesc un plus de 15% din salariu. De 10% în plus beneficiază și personalul de conducere şi personalul din inspectoratele şcolare, un
spor neuropsihic.
Astăzi, dascălii se pot concentra cu adevărat pe activitatea profesională, nu mai trebuie să se îngrijoreze ce vor pune mâine pe masă și nu mai sunt umiliți în ziua de salariu, ci recunoscuți la adevărata lor valoare.
La mulți ani tuturor celor care muncesc în învățământul românesc!

Comentarii Facebook

mesaje

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*