Legea pentru înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor din Dej a fost promulgată

Ca inițiator al Proiectului de lege pentru înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor din Dej, mă bucură faptul că am reușit să duc la bun sfârșit acest demers. Legea a fost promulgată luni, 29 octombrie, de către președintele României. Am inițiat și am susținut până la capăt acest act normativ, și este o mare satisfacție faptul că, în sfârșit, muzeul va deveni realitate. Legea a fost reexaminată, și le mulțumesc colegilor pentru votul pe care l-au dat din nou, în 10 octombrie, pentru înființarea acestui obiectiv istoric și turistic.
Am iniţiat această lege având în vedere faptul că Depoul Dej-Triaj, aflat la o distanţă de 60 de km de municipiul Cluj-Napoca, găzduieşte 25 de exponate, respectiv locomotive cu aburi, cea mai veche având 105 ani, locomotive electrice, precum şi vagoane, adevărate bijuterii ale transportului feroviar care au făcut istorie în România. Expoziţia a fost înfiinţată în urmă cu 23 de ani de câţiva ceferişti pasionaţi din Dej, care s-au zbătut să aducă noi exponate pe care le-au recondiţionat în speranţa că numărul celor care vor veni să le vadă va creşte de la an la an.
Prin aportul pe care l-am adus, unii prin activitatea de conservare a acestor bijuterii ale istoriei feroviare româneşti, iar alţii prin demersurile făcute pentru a da un statut juridic adecvat acestei expoziţii, am reuşit să dăruim Dejului și județului Clujul un nou obiectiv cultural, istoric şi turistic în judeţul Cluj prin înfiinţarea acestui muzeu în anul Centenar!

Comentarii Facebook

mesaje

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*