Interpelare: Deblocarea unor cheltuieli pentru consiliile locale ale comunelor

Adresată: domnului prim-ministru Victor Ponta
De către: Cornel Itu, deputat PSD
Obiectul interpelării: Deblocarea unor cheltuieli pentru consiliile locale ale comunelor

Domnule prim- ministru, cadrul legislativ adoptat în perioada 2009-2012 de către Guvernul Boc a dus la situații dificile ce se răsfrâng asupra activității multor instituții la nivel local. În cele ce urmează vă aduc în atenție Ordonanța de Urgență nr. 55 din 23 iunie 2010 privind “unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice”, prin care consumul lunar de carburanți a fost redus cu 50% pentru consiliile locale ale comunelor. Astfel, limita maximă de consum a fost stabilită pentru aceste instituții la 75 de litri pe lună, în condițiile în care Ordonanța nr. 80 din 30 august 2001 privind “stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile și instituțiile publice “, abrogată, prevedea un consum de 150 de litri lunar.

Astfel, mai mulți reprezentanți ai autorităților publice locale mi-au sesizat faptul că această “cotă” impusă de Guvernul Boc îngreunează activitatea și eficiența în ceea ce privește reprezentarea intereselor cetățenilor, în special în comunele care au în componența lor un număr ridicat de sate. Deplasările necesare pentru asigurarea serviciilor de asistență socială, depunerea unor proiecte și documente în reședința de județ, la sediile autorităților publice locale și a altor instituții, deplasările comisiilor locale de fond funciar, precum și alte situații care presupun deplasarea pe teren, fac parte din activitatea frecventă a consiliilor locale ale comunelor.

Având în vedere faptul că limitarea consumului lunar de carburanți la 75 de litri lunar afectează calitatea actului administrativ într-un număr foarte mare de comune, vă rog respectuos să analizați posibilitatea revenirii la pragul de 150 de litri consum de carburanți pentru această categorie de unități administrativ-teritoriale.

Solicit răspuns în scris.

Cu stimă,
Cornel Itu
Deputat PSD Colegiul nr.6 Dej
Circumscripţia 13 – Cluj

Comentarii Facebook

mesaje

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*