Drumul spre Ţara Lăpuşului

Interpelare

 

Adresată: doamnei Anca Daniela Boagiu, ministrul transporturilor

De către: deputat Cornel Itu

Obiectul interpelării: Drumul spre Ţara Lăpuşului

 

 

 

 

Doamnă ministru,

 

În luna mai 2009 am adresat o interpelare privind drumul DN 18B, Dej  – Baia-Mare cu referire concretă la sectorul de drum Măgoaja jud. Cluj – Rohia jud. Maramureş pe o lungime  de aproximativ 25-30 km. Prin respectiva interpelare, am sesizat faptul că acest drum era închis şi cu toate că încă din anul 2008 fusese preluat de la drumurile judeţene la drumurile naţionale în perspectiva modernizării lui, lucrările stagnau. Tot atunci  solicitam informaţii cu privire la lucrările ce urmau să se execute pe parcursul anului 2009 şi în continuare.

Din răspunsul  primit în luna iunie anul 2009, reiese că având în vedere importanţa deschiderii circulaţiei pe acest drum se depun eforturi de finanţare şi că urmau să se execute o serie de lucrări:

–          lucrări de repararaţii cu mixtură asfaltică pe o suprafaţă de 44.650 mp;
–          lucrări de tratare a suprafeţelor care prezintă burduşiri;
–          scarificarea şi nivelarea drumului cu autogrederul;
–          lucrări de reprofilare cu piatră spartă pe sectorul Rohia- Măgoaja;
–          desfundarea şanţurilor şi alte lucrări de întreţinere;

Urmărind punerea în practică a lucrărilor cuprinse în răspunsul primit de la dumneavoastră, m-am adresat Primăriei Chiuieşti de unde am primit informaţia că în anul 2009 s-au executat doar câteva lucrări de întreţinere: plombe la porţiunea de drum asfaltată în anii anteriori şi decolmatarea unui şanţ de 100 de metri în urma unei alunecări de teren şi că alte lucrări cuprinse în răspunsul dumneavoastră nu au fost executate.

În acelaşi timp primăria ne informează că în anul 2010 nu au fost cuprinse nici un fel de lucrări de reabilitare şi modernizare.

 

 

Dată fiind importanţa acestei căi de comunicaţie între Valea Someşului şi Ţara Lăpuşului atât din punct de vedere economic cât şi turistic, precum şi degradarea continuă a ceea ce se mai păstrează din vechiul drum pietruit, fiind vorba doar de aproximativ 30 km, revin cu insistenţă și cu încredere că în sfârșit după trei ani de așteptare, în anul 2011, an de mari investiții în infrastructură, veți  găsi posibilităţi financiare de continuare și finalizare a lucrărilor executate până în prezent.

 

Doamnă ministru vă rog așadar, să vă implicați în această problemă și totodată să răspundeți fără echivoc întrebării :

 

  1. Se vor executa și finaliza cei aproximativ 30 de km  în anul 2011 pe drumul DN 18B sectorul Măgoaja – Rohia?

 

 

 

 

 

 

Cornel Itu deputat PSD

Comentarii Facebook

mesaje

2 comentarii la “Drumul spre Ţara Lăpuşului

  1. Domnule deputat Cornel Itu, acum ca s-a terminat reabilitarea drumului national care face legatura intre Dej- Tg. Lapus prin Magoaja, va invitam la o plimbare pentru a vedea starea deplorabila a drumului. Drum pe care inainte se circula mai bine ca acuma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*