Ce facem pentru combaterea și tratarea consecințelor consumului de droguri?

Întrebare

Adresată: Domnului Traian Igaș Ministrul Administrației și Internelor

De către: Deputat PSD Cornel Itu

Obiectul întrebării: Ce facem pentru combaterea și tratarea consecințelor consumului de droguri?

Domnule Ministru,

Urmare a răspândirii interesului pentru consumul și comercializarea de droguri, încă din anii 2000-2001, în România a luat ființă Agenția Națională Antidrog (ANA), agenție prin care s-au realizat primele demersuri ale luptei antidrog și care începuseră să își arate roadele.

În anul 2009 Agenția Națională Antidrog trece în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, trăgându-se astfel obloanele peste ceea ce era o prioritate  națională, lupta antidrog.

Ca urmare, o serie întreagă de acțiuni începute au rămas nefinalizate. Astfel, în Comuna Mica din județul Cluj erau în curs lucrări de amenajare a unui centru postcura antidrog într-o fostă cazarmă militară. Proiectul era susținut de Guvern și preconiza crearea unei comuniuni terapeutice unde să fie tratați un numă de aproximativ 50 de pacienți. Centrul dispunea de condiții materiale potrivite scopului propus și urma să fie amenajat prin atragere de fonduri europene și prin autofinanțare. Lucrările începuta sub egida ANA, au continuat până la epuizarea fondurilor alocate, de atunci ele stagnează și evident edificiul se degradează.

În aceste condiții vă întreb Domnule Ministru:

1. Care este motivul întreruperii lucrărilor?

Iar dacă acest lucru se datorează lipsei fondurilor:

2.  De ce nu se atribuie Primăriei locale imobilul respectiv, urmând ca prin eforturile proprii ale acesteia, prin antrenarea unor parteneriate conform legilor, să se ducă la bun sfârșit acțiunea începută?

Aștept răspuns în scris și oral.

Cornel Itu
Deputat PSD Colegiul nr. 6 Dej
Circumscripţia Electorală 13 Cluj

Comentarii Facebook

mesaje

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*