Cornel Itu, cel mai activ deputat de Cluj

Conform informaţiilor de pe site-ul Camerei Deputaţilor, cel mai prolific deputat clujean este social-democratul Cornel Itu, acesta avînd, pe lîngă propunerile legislative la care figurează în calitate de coiniţiator, şi cîteva proiecte de lege al căror iniţiator a fost şi în care a reuşit să-şi coopteze colegii. Situatia activitatilor legislative a deputatului Cornel Itu este urmatoarea:

Colegiul 6 – Cornel Itu (PSD). Este vicelider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor şi, totodată, secretar al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din cadrul Camerei. Apare ca iniţiator a patru proiecte legislative („Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.69)2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului”- vizînd realizarea cadrului legislativ care să permită reorganizarea cluburilor sportive astfel încît acestea să poată participa atît la competiţiile de amatori, cît şi la cele de profesionişti -, „Propunere legislativă pentru modificarea art.5 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.80)2013 privind taxele judiciare de timbru”, în ideea introducerii unei taxe fixe în locul cotei procentuale din valoarea bunurilor, „Propunere legislativă pentru modifcarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal”, în vederea reglementării activităţilor de sponsorizare, mecenat şi acordarea de burse private, respectiv reglementarea justă a raportului economic dintre sponsor, stat şi beneficiarul sponsorizării, precum şi „Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Normelor financiare pentru activitatea sportive, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr.1447/2007”, privind acordarea indemnizaţiei de arbitraj, respectiv a cheltuielilor de transport, cazare şi masă, precum şi majorarea cu 50% a premiilor acordate sportivilor; totodată, potrivit modificărilor aduse vechii legi, componenţii loturilor naţionale vor beneficia de o indemnizaţie lunară). Deputatul Cornel Itu figurează şi în calitate de coiniţiator al altor 20 de poiecte legislative. De asemenea, a susţinut 24 de declaraţii politice şi a formulat 19 intrebări şi interpelări.

Comentarii Facebook

mesaje

Un comentariu la “Cornel Itu, cel mai activ deputat de Cluj

  1. Vrand,nevrand ,sportul face parte din activitatea de zi cu zi a aproape 60% din populatia tarii,ca practicanti sau privitori.Dejul a avut de mai bine de un secol echipa de fotbal care a activat in div.”C” sau „B”.La echipa de fotbal dejeana au activat foarte multi fotbalisti care,ulterior,au facut parte din loturile unor echipe de divA. Am sa reamintesc cativa:Matusinca(vag.Arad)Mihailescu(U craiova),Dumbrava(Farul)Toia(Jiul),Mandoiu(Progresul),Gostilean(CFR),Papp(Vaslui),Deac(CFR).Concluzia:Fotbalul dejean nu trebuie sa dispara!A fost destul perioada anilor ’80 cand,a fost cea mai „neagra” etapa a fotbalului dejean.Acordati sprijin si acestui sport,dle DEPUTAT.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*